Weet waar je staat met de EduCheck

De kennis en vaardigheden van het hele team bepalen het succes van de inzet van technologie binnen de school. Of het nu gaat om het inzetten van eigentijdse leermiddelen bij rekenen en taal, mediawijsheid, aandacht voor 21st Century Skills of om het gericht sturen van de organisatie: technologie speelt bij al deze processen een steeds belangrijkere rol.

 

Maar hier zit ook precies de moeilijkheid. Welke stappen moet je nu zetten om de school en het team verder te ontwikkelen? Er kan zóveel … waar begin je? Om hier een goed antwoord op te kunnen geven heb je antwoord nodig op vragen als: Waar staat de school nu? Welke ambities heeft het team? Welke ontwikkelbehoeften zijn er eigenlijk?

 

De antwoorden op deze vragen bieden een vertrekpunt voor de volgende stap naar eigentijdser, leuker en effectiever onderwijs. Voer de EduCheck uit en weet waar je staat!

Inzicht in de behoeften en van ambities het héle team

Welke stappen moet je eerst zetten om zo effectief mogelijk gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die technologie biedt in het onderwijs? Het is hiervoor belangrijk om te weten waar de school en de medewerkers nu precies staan.

 

Zo heeft basisschool De Brakken voor de EduCheck gekozen om een goed beeld te krijgen van de ambities en ondersteuningsbehoeften van het team.

 

Bekijk het hele verhaal van Sjoerd Hagen, ict-coördinator van basisschool De Brakken:

 

 

Van Vier in Balans tot Mediawijs

De EduCheck is gebaseerd op verschillende bekende modellen uit de onderzoekswereld naar de impact van ict op onderwijs.

 

Het Vier in Balans-model van Kennisnet vormt de basis: hoe staat het met de huidige en gewenste situatie op het gebied van ict-infrastructuur, inhoud & toepassingen, deskundigheid van leraren en de visie van de school?

 

Daarnaast wordt er in de EduCheck aandacht besteed aan de 21st Century Skills van SLO en het competentiekader Mediawijsheid van Mediawijzer.net.

 

De EduCheck bestaat uit:

  • een online vragenlijst over didactiek met specifieke aandacht voor inzet ict in het onderwijs

  • begeleiding en toelichting voor het hele team voor en tijdens het beantwoorden van de vragen en stellingen
  • een grondige analyse van de respons door onderwijskundig experts
  • een uitgebreide rapportage met de resultaten van de school aangevuld met landelijke benchmarkgegevens

Alvast een voorproefje?

We hebben de EduCheck ontwikkeld om scholen te helpen helder te krijgen wat de stand van zaken is op het gebied van onderwijs en ict. Het is een diepgaand onderzoek waaraan, het liefst, alle leraren deelnemen. Dit doen we door middel van een online vragenlijst. Voorafgaand leggen we duidelijk uit aan het hele team waarom deelname belangrijk is. Dat helpt de respons te vergroten. Als alle antwoorden binnen zijn verwerken we deze in een heldere rapportage.

 

Meer weten? Bekijk de animatie!

Wil je ook weten waar je staat?

Neem contact met ons op!
Adres Ecustraat 9a,
4879 NP Etten-Leur
Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag
van 08:30 tot 17:00
Telefoonnummer 088 489 67 00
E-mail adres Info@labtolearn.nl