Enthousiaste docenten vliegen door het Onderwijslab

Enthousiaste docenten vliegen door het Onderwijslab

Het klonk alsof er een zwerm muggen in het kantoor van IT-Workz rondvloog. Maar het waren docenten die hun vliegvaardigheden aan het oefenen waren met kleine drones! Dinsdag 23 juni vond namelijk de themasessie ‘Lesgeven op hoog niveau, met drones in het vo’ plaats in het Onderwijslab van Lab to Learn. Een groot succes!

Tijdens deze sessie hebben de deelnemers kennis gemaakt met verschillende drones. Want voordat je aan de slag kunt met deze apparaten in de klas is het wel zo handig om zelf ook wat vlieguren te hebben gemaakt. Gelukkig is alles heel gebleven en heeft iedereen zijn vingers nog.

Vervolgens gingen de docenten in gesprek over de onderwijskundige toepassingen en mogelijkheden van drones in hun lessen. Hier kwamen verrassende voorbeelden uit: van het ontwerpen en 3D-printen van een eigen drone tot het inzetten van drones om een kunstwerk te maken.

Drones in de klas: een nieuwe community

Alle docenten zijn van plan om volgend schooljaar aan de slag te gaan met drones. Van deelname aan de Drone Race van Sem van Geffen tot het experimenteren met mini-drones bij het nieuw op te zetten STEAM-vak (science, technology, engineering, arts, math). “Het inzetten van drones is iets wat leerlingen erg kan motiveren.” aldus een van de deelnemers. Maar er zijn nog niet veel docenten die hiermee aan de slag zijn. Het uitwisselen van kennis en ervaringen is dan ook belangrijk. Om die reden wil Lab to Learn de ervaringen van docenten delen in een community.

Wil je hier ook aan bijdragen of leren van de ervaringen van anderen? Laat het me weten! Komend najaar organiseren we een terugkomdag voor de docenten die al aan de slag zijn met drones in de klas.

Echte voorlopers

De deelnemers zijn echte voorlopers als het gaat om nadenken over de inzet van technologie in de klas. Dat bleek wel uit de interesse van de media voor deze workshop. Zo heeft het Brabants dagblad BN De Stem een leuke samenvatting geschreven van de themasessie. We gaan hier zeker mee verder en organiseren komend najaar een nieuwe themasessie over dit onderwerp. Hou onze agenda dus goed in de gaten!

Foto: Peter van Trijen / Pix4Profs

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Om spam tegen te gaan vragen wij u deze som op te lossen (en oefen gelijk uw rekenvaardigheid):