Workshops en themasessies

Wij geloven dat je nooit klaar bent met leren! Wat je rol binnen het onderwijs ook is, er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen, kansen en onderwerpen waarin je je kunt verdiepen. Vanuit Lab to Learn bieden we iedereen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en ict.

 

In laagdrempelige themasessies, of verdiepende workshops delen we onze kennis over hoe ict kan werken voor het onderwijs. Hiernaast bieden we natuurlijk volledig maatwerk voor uw school in ons Onderwijslab of een locatie naar keuze.

 

Bekijk hieronder de actuele workshops, themasessies en bijeenkomsten van Lab to Learn.

Agenda

2017

22 maart 2017

14:00 – 17:00

po / vo / mbo

Lab to Learn

Ecustraat 9a

4879 NP Etten-Leur

Kosten: € 25,00

Themasessie Design Thinking

Hoe speel je als onderwijsinstelling in op de snel veranderende eisen van de arbeidsmarkt? Er worden namelijk, naast vakkennis, ook andere vaardigheden verwacht vanuit het bedrijfsleven. Dit zijn natuurlijk onder andere de 21st Century Skills. Maar hoe geef je daar structureel invulling aan binnen het onderwijs? Design Thinking kan hierbij helpen.

 

In deze themasessie maak je kennis met wat Design Thinking is, hoe je het in kunt zetten als didactische werkvorm en hoe je er zelf mee aan de slag kunt om uitdagingen uit je omgeving aan te pakken.

Meer info en aanmelden

29 maart 2017

13:00 – 17:00

po, vo en mbo

Lab to Learn

Ecustraat 9a

4879 NP Etten-Leur

Kosten: € 99,00

Workshop: Get the picture? Hoe tekenen kan helpen leren!

Visuele communicatie is al meer dan 40.000 jaar oud. En het is nog altijd een van de belangrijkste manieren om informatie over te dragen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat het veruit de beste manier is om anderen duidelijk te maken wat we bedoelen. Onze hersenen kunnen visuele informatie namelijk veel sneller verwerken dan woorden en tekst.

 

We kunnen dan ook goed gebruik maken van het feit dat onze hersenen sterk visueel georiënteerd zijn beter en slimmer te leren. Onderzoek toont aan dat wanneer je een visuele vertaling maakt van nieuwe informatie, je hersenen dit beter en langer kunnen opslaan. Dus: tekenen is leren!

Meer info en aanmelden

11 april 2017

13:00 – 17:00

vo en mbo

Lab to Learn

Ecustraat 9a

4879 NP Etten-Leur

Kosten: € 195,00

Workshop itslearning: De studiewijzer

In deze workshop leer je hoe je met behulp van itslearning je onderwijs kunt organiseren. Ben je werkzaam in het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs, gebruik je itslearning en ben je klaar om een volgende stap te zetten? Dan is deze workshop iets voor jou.

Meer info en aanmelden

10 mei 2017

12:30 – 17:00

po, vo en mbo

Lab to Learn

Ecustraat 9a

4879 NP Etten-Leur

Kosten: € 25,00

Themasessie Kies het juiste device voor je onderwijs

Als je vanuit de school besluit een keuze te maken voor een device wat door leerlingen gebruikt gaat worden kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. De juiste keuze voor een device is namelijk ontzettend belangrijk, maar ook minstens net zo lastig. Want hoe maak je, met zoveel mogelijkheden, de juiste keuze?

 

Tijdens deze themasessie gaan we de onderwijskundige mogelijkheden én onmogelijkheden van verschillende devices verkennen.

Meer info en aanmelden

Informatieaanvraag trainingen & workshops

Heeft u interesse in een maatwerk workshop of training op uw locatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op!
Adres Ecustraat 9a,
4879 NP Etten-Leur
Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag
van 08:30 tot 17:00
Telefoonnummer 088 489 67 00
E-mail adres Info@labtolearn.nl