Workshops en themasessies

Wij geloven dat je nooit klaar bent met leren! Wat je rol binnen het onderwijs ook is, er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen, kansen en onderwerpen waarin je je kunt verdiepen. Vanuit Lab to Learn bieden we iedereen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en ict.

 

In laagdrempelige themasessies, of verdiepende workshops delen we onze kennis over hoe ict kan werken voor het onderwijs. Hiernaast bieden we natuurlijk volledig maatwerk voor uw school in ons Onderwijslab of een locatie naar keuze.

 

Bekijk hieronder de actuele workshops, themasessies en bijeenkomsten van Lab to Learn.

Agenda

2017

8 mei 2017

15:30 – 17:00

po

Lab to Learn

Ecustraat 9a

4879 NP Etten-Leur

Kosten: gratis

Workshop Leren Programmeren met Bomberbot

Tijdens een van onze themasessies hebben onze vrienden van Bomberbot een leuke workshop gegeven over leren programmeren. Bomberbot heeft als doel om kinderen tussen de acht en twaalf jaar manier van denken achter programmeren, oftewel computational thinking, bij te brengen.

 

Wij zijn enthousiast en om leraren te helpen met leren programmeren in het basisonderwijs verzorgt Bomberbot de komende periode door heel Nederland gratis workshops. En op 8 mei is er een in het Onderwijslab van Lab to Learn!

Meer info en aanmelden

10 mei 2017

12:30 – 17:00

po, vo en mbo

Lab to Learn

Ecustraat 9a

4879 NP Etten-Leur

Kosten: € 25,00

Themasessie Kies het juiste device voor je onderwijs

Als je vanuit de school besluit een keuze te maken voor een device wat door leerlingen gebruikt gaat worden kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. De juiste keuze voor een device is namelijk ontzettend belangrijk, maar ook minstens net zo lastig. Want hoe maak je, met zoveel mogelijkheden, de juiste keuze?

 

Tijdens deze themasessie gaan we de onderwijskundige mogelijkheden én onmogelijkheden van verschillende devices verkennen.

Meer info en aanmelden

23 mei 2017

14:00 – 17:00

vo

Lab to Learn

Ecustraat 9a

4879 NP Etten-Leur

Kosten: € 25,00

23 mei 2017: Themasessie ‘Lesgeven op hoog niveau met drones in het vo’

Van het bezorgen van pakketjes, medicijnen of pizza’s tot het in kaart brengen van irrigatieproblemen van gewassen voor boeren: je komt steeds vaker drones tegen bij heel uiteenlopende beroepen.

 

Maar behalve het feit dat de kans groot is dat leerlingen van nu te maken krijgen met deze technologie in hun werk kun je drones nu ook inzetten om leerlingen te motiveren in je les. Hoe je dat doet staat centraal tijdens deze themasessie.

Meer info en aanmelden

Informatieaanvraag trainingen & workshops

Heeft u interesse in een maatwerk workshop of training op uw locatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op!
Adres Ecustraat 9a,
4879 NP Etten-Leur
Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag
van 08:30 tot 17:00
Telefoonnummer 088 489 67 00
E-mail adres Info@labtolearn.nl